Quinta do Pessegueiro

Quinta do Pessegueiro België Distributeur Importeur

Quinta do Pessegueiro

De Douro Vallei is een uniek gebied met meer dan 2000 jaar wijngeschiedenis. Bekend om zijn Porto en Dourowijnen biedt de bovenloop van de Douro met zijn vallei en terrassen een uniek terroir én landschap dat sinds 2001 door de UNESCO als werelderfgoed erkend wordt. De wijnen van Quinta do Pessegueiro bevestigen de status van deze uitzonderlijke wijnregio.
Onder invloed van Roger Zannier ontpopte het wijngoed Quinta do Pessegueiro zich tot één van de voornaamste vertegenwoordigers van Dourowijnen in de regio. De kledingmagnaat kocht in 1991 het domein en voorzag het van een state-of-the-art wijninstallatie. Het wijngoed werd uitgebreid tot drie ruime percelen (Pessegueiro, Teixeira en Afurada) waarop diverse wijnrassen ( Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Souzão, Tinto Cão, Tinta Barroca, Tinta Roriz en Rufete) elk met hun eigenheid bijdragen tot het unieke smaakprofiel van dit wijnhuis.
Terwijl João Nicolau de Almeida, geboren in Porto, instaat voor de vinificatie neemt Marc Monrose, schoonzoon van Roger Zannier en geboren in Bourgondië, de zakelijke en commerciële kant voor zijn rekening. Door hun diverse achtergrond en aanvullende expertise en competenties hebben ze de basis gelegd van één van de meest vermaarde Dourowijnen met zowel respect voor traditie als oog voor moderniteit. Hun team zorgt voor wijnen met een diep rode kleur en nuances van violet. Aroma’s van vers rood fruit domineren in de eerste aanzet om daarna te evolueren naar een intens en meer aards boeket met hints van onder meer gedroogde kruiden.

In de mond ontwikkelt de wijn eerst de krachtige sensaties eigen aan de Dourowijnen met daarna elegante toetsen en finesse gevolgd door een lange afdronk. Quinta do Pessegueiro wijnen zijn krachtige referenties die nog aan intensiteit kunnen winnen en over een groot bewaarpotentieel beschikken.