Chateau Saint Maur

Chateau Saint Maur België Distributeur Importeur

Chateau Saint Maur

Chateau Saint Maur, Cru Classé ligt in Cogolin, in het hart van een prachtige natuurlijke omgeving en ondergedompeld in de geschiedenis van de Provence en zijn wijnen. Het landgoed met indrukwekkend gebouw ligt aan de voet van de indrukwekkende Maures berg op 10 km van Saint-Tropez. Dit gebouw is opgericht aan het einde van de 19de eeuw, met daarin nog elementen daterend uit de 18de eeuw. In de verte, op de top van de berg, zijn de ruïnes van Château de Grimaud zichtbaar. Aan de voet van de berg staan de huizen kort opeen met verderop langs de bergflanken, wijngaarden omzoomd door kreupelhout en kurkeiken.

Château Saint-Maur ontleent zijn naam ongetwijfeld aan een oud klooster, gevestigd op het landgoed toebehorend aan een van de grootgrond bezittende families van Marseille. In 1937 werd het gekocht door Jean Fraissinet, een reder die tevens persmagnaat was. Het domein had de op een na grootste kelder van het Middelandse zeegebied. Maar naarmate de jaren voorbij gingen, en de ene generatie de andere opvolgde, werd de wijngaard onbedoeld een verlaten landgoed. Er werd te weinig geïnvesteerd in wijnstokken noch wijnkelder waardoor Château Saint-Maur snel zijn glans verloor.

En toch… Het land dat gezegend is door de Goden werd gemaakt om “Grand vins de Provence” te produceren en schrijft aan een nieuwe pagina uit zijn geschiedenis. Een domein om in het oog te houden.