Casa Rojo

Casa Rojo België Distributeur Importeur

Bij Casa Rojo zien we wijn als de uitdrukking van een gezin, een land, een klimaat, en uiteindelijk van een terroir. De historische roeping van de verschillende Spaanse wijnproducerende regio’s is een erfenis doorgegeven van generatie op generatie.

De grote diversiteit van de mediterrane terroirs en klimaten biedt ons een scala aan lokale druiven die trouw blijft aan elk type terroir. Deze druiven bestaan sinds de oudheid en hebben alle trends overleefd. Dat erfgoed wil Casa Rojo met zijn wijnen smaak en vorm geven. In een industrie gedomineerd door grote machtige groepen, biedt Casa Rojo naast zin voor traditie een innovatieve en baanbrekende visie.

Onze focus ligt op de wijnbouw, op oenologie en op het maken van wijnen die uiteindelijk plezieren. Ons team van wijnmakers en onze sommeliers delen met professionals uit de wijnwereld dezelfde obsessie: perfecte wijn proeven die het authentieke terroir via zijn smaak, karakter en structuur weergeeft.

Druiven worden geoogst en verwerkt met het grootste respect voor de natuurlijke kwaliteiten van de rassen, de inheemse gisten en de eigenheid van het terroir. Dat was het gedachtegoed van José Rojo’s toen hij zijn eerste wijn maakte en dat vormt nog altijd het uitgangspunt van alle Casa Rojo wijnen.