Arensbak

Billecart-Salmon België Distributeur Importeur

HERITAGE50 heeft een nieuw alcoholvrij Scandinavisch merk gelanceerd
De groei van niet-alcoholische dranken is de afgelopen jaren over de hele wereld toegenomen. Bij HERITAGE50 was er in 2022 ook een toenemende vraag van klanten naar niet-alcoholische dranken. De uitdaging was echter om de juiste non-alcoholische producten te vinden die gegarandeerd konden worden en die voldeden aan de eisen van de klant. In het najaar van 2022 hoorden we over de niet-alcoholische gastronomische drank ARENSBAK, geproduceerd in Denemarken, en dat was precies wat HERITAGE50 zocht. De gourmetdrank van ARENSBAK kan je kopen bij HERITAGE50

De frisdrankmarkt is wereldwijd booming
De alcoholvrije biermarkt is vandaag 32 miljard dollar waard en tegen en rond 2025 wordt een groei van 13,4% verwacht, dus op de 47 miljard dollar. Volgens onderzoeksbureau Fact.Mr zal de wereldwijde markt voor niet-alcoholische wijn ter waarde van 2 miljard dollar tegen 2023 met 10% groeien. De iets lagere groei is alleen te wijten aan het feit dat het voor wijnbouwers moeilijk is geweest om te voldoen aan de wens een goede smaak van traditionele alcoholvrije wijnen.

Een “imperfecte” wijnervaring
In het najaar van 2022 werd HERITAGE50 bekend met het relatief jonge merk ARENSBAK, dat alcoholvrije wijnalternatieven ontwikkelt en op de markt brengt. ARENSBAK komt uit de Scandinavische landen, meer bepaald uit Kopenhagen. Hier heeft een team met uitgebreide ervaring in de horeca in Kopenhagen de krachten gebundeld om een ​​wijnalternatief te ontwikkelen gemaakt van gefermenteerde thee (Kombucha). Gastfysicus Bram Kerkhof, werkzaam bij een van de beste restaurants ter wereld, Noma***, en sommelier Emilie Øst-Jacobsen passeerden het restaurant Alchemist**, dat in 2022 de 18e plaats behaalde op de lijst van beste restaurants van de world, gedefinieerd door World’s Best Restaurant Academy, waren verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ARENSBAK. De gourmetdranken werden in het voorjaar van 2022 in rood en wit gelanceerd en worden in het voorjaar van 2023 aangevuld met een roséversie en een sprankelende versie.

We werden verliefd op de complexiteit van smaak en het potentieel van deze gastronomische drank
Yves Allinckx, CEO van HERITAGE50, kijkt uit naar de vele klanten die de nieuwe alcoholvrije gastronomische drank proeven. Dit is wat hij zegt:

– Ik kon de smaak en complexiteit die ARENSBAK naar voren wist te brengen niet weerstaan. En toen zag ik meteen dat er een groot potentieel was voor dit drankje in een tijd dat de vraag naar frisdrank flink toeneemt. We hebben nu een exclusieve distributieovereenkomst gesloten met ARENSBAK en begin februari starten we met de verkoop. Dit voorjaar kijken we er naar uit om de twee aankomende varianten van ARENSBAK: rosé en mousserend aan onze klanten te kunnen presenteren.