Jorge Ordonez

Bodegas Avancia ligt genesteld in de leisteendominante berghellingen van Valdeorras, hoog boven de rivier de Sil. Vernoemd naar de uitgebreide goudwinning die de Romeinen in dit gebied uitvoerden, (Val-de-Oras vertaalt zich ruwweg naar Valley-of-Gold in het Latijn) Valdeorras is de thuisbasis van het beste terroir voor het verbouwen van twee van de belangrijkste inheemse druiven van Spanje – Godello en Mencia.
Jorge was de eerste makelaar die Godello in de Verenigde Staten introduceerde en was jarenlang de enige handelaar die een wijn aanbood die van deze unieke druif was gemaakt. Jorge droomde er altijd van om zijn eigen Godello-project te hebben, en Bodegas Avancia is het resultaat van deze droom. Bodegas Avancia produceert de beste Godello-wijnen in heel Spanje.
In 2016 verklaarde Robert Parker, Jr.: “Een van mijn favoriete wijnhuizen in Spanje is Bodegas Avancia. Dit is een klein landgoed van ongeveer 23 hectare, droog gecultiveerd (een kenmerk van alle selecties van Jorge Ordóñez), met biologische wijnbouw. Hun specialiteit is het werken met de Godello-druif, misschien wel de beste inheemse witte druif van Spanje. Het heeft de textuur van een Chardonnay, maar met frisse, minerale en bloemige tonen in zijn aroma’s. Avancia is zeker de topproducent van deze intrigerende en heerlijke dry white.”
Jorge selecteerde ook D.O. Valdeorras vanwege de unieke omstandigheden voor de teelt van Mencía, de belangrijkste rode druif van Galicië. De combinatie van leisteenbodems, grote hoogten, oude wijnstokken en een warmer klimaat in vergelijking met de rest van Galicië, geven Valdeorras het beste terroir voor het kweken van Mencía.