De domeinen Quinta Do Pessegueiro

De domeinen Quinta Do Pessegueiro

RZ staat aan het hoofd van een groep die na 50 jaar marktleider is geworden in kinderkleding. Heden is hij ook betrokken bij de ontwikkeling van verscheidene wijnregio’s in Portugal en recent in Frankrijk.

 

De textielactiviteiten van RZ brachten hem dikwijls naar Portugal waar hij de QdP ontdekte en hij viel letterlijk onder de charme van het domein en de Douro streek. In 1991 werd hij er eigenaar van en begon met de aanplant. Dit was de eerste en een van zijn belangrijkste investeringen in de wijnwereld.
Mettertijd werd het domein uitgebreid en het telt nu drie percelen, alle in de Douro streek.
In dit gebied is het zeer onwaarschijnlijk om wijn te verbouwen maar de scherpe blik van een grootindustrieel gepaard met zijn eenvoud en respect voor de wijnbouwtradities van dit gebied maakten het desondanks mogelijk de modernste wijnmethodes toe te passen. Daarbij doet hij beroep op de kennis en expertise van de ongeëvenaarde tweede in bevel: JNA.
De heer RZ is een echte familieman en hij aarzelde geen ogenblik om het beheer van het domein toe te vertrouwen aan zijn schoonzoon, de heer Marc Monrose. Geboren in Bourgondië, is deze man
met gevoel voor het land en gehecht aan cultuur een waarden een levensgenieter en wijnliefhebber.
Marc is daarom zeker de aangewezen persoon voor deze opdracht en hij maakt er een commercieel succes van.
Deze uitzonderlijke basis bevestigt de passie en niet aflatende inzet voor authenticiteit van dit bedrijf. Dit alles brengt ons naar een productie van uitzonderlijke wijnen die we u graag laten ontdekken in deze tekst maar vooral in onze flessen.