Chateau Saint Maur

Chateau Saint Maur

RZ was reeds meer dan 25 jaar de eigenaar van Qqd in de  Douro toen hij de uitdaging aannam om van CH StM een van de mooiste referenties van de Provence te maken. Daartoe vertrouwde hij dit Provençaals juweel toe aan zijn schoonzoon Marc Monrose. Deze wijngaard bevindt zich in Cogolin, op 10km van St Tropez ten westen van de vlakte die de voet van het Massif des Maures verbindt met de zee. In de verte, boven op zijn heuvel, ontwaren we de ruïnes van het kasteel van Grimaud met aan zijn voeten het dorpje en dan de wijngaarden die de heuvels bedekken  tussen struikgewas en kurkeiken.

.10636135_767936176598093_6110638583863781350_n CMJN de baseChateau Saint Maur

Chateau Saint Maur België Distributeur Importeur

Château Saint-Maur Cru Classé

Chateau Saint Maur

DE WEERSPIEGELING VAN EEN UITZONDERLIJKE TERROIR

Het domein, dat sinds 2011 in handen is van Roger Zannier, telt honderd hectare wijngaarden in de Golf van Saint-Tropez in het zuiden van Frankrijk. Roger Zannier, een echte wijnliefhebber, heeft van dit Provençaalse terroir een gerenommeerde wijngaard gemaakt met gastronomische wijnen. Een succesvolle gok. Vandaag de dag zijn de wijnen van Château Saint-Maur Cru Classé synoniem voor uitmuntendheid en levenskunst.

CRU CLASSÉ, een prestigieuze onderscheiding

Château Saint-Maur is een van de achttien domeinen in de Provence die sinds 1955, nog vóór de creatie van de appellation Côtes de Provence, het label Cru Classé hebben gekregen. Deze onderscheiding, een garantie voor de voortreffelijkheid van ons terroir en onze knowhow, verklaart onze reputatie.