Champagne Billecart-Salmon Brut Nicolas François 2006, in Hof van Cleve én per glas!

Champagne Billecart-Salmon Brut Nicolas François 2006, in Hof van Cleve én per glas!

Billecart-Salmon Brut Nicolas Fran çois 2006 is een unieke topchampagne waarvan je in restaurant Hof van Cleve per glas kan van genieten. Een champagne die zowel door zijn unieke kleur en glans als door zijn zachte smaak en spanning perfect aansluit bij de elegante, genuanceerde aperitiefhapjes van topchef Peter Goossens.

In Hof van Cleve kunnen gasten trouwens aan alle champagnes van het huis Billecart-Salmon uitermate veel plezier beleven. Een uniek aanbod aan prestigieuze cuvées die Antoine Roland – Billecart in hoogsteigen persoon uit respect voor Lieve en Peter Goossens zelf tijdens een lunch kwam voorstellen. “Het vineuze en rijk geschakeerde karakter vol tonus eigen aan onze topcuvées ondersteunen perfect  het unieke prikkelende smaakplezier dat de keuken van Hof van Cleve zo bijzonder maakt,” aldus Antoine Roland – BIllecart.

Bij een Japans geïnspireerde bereiding van wilde zeebaars met ponzu, zwarte rijst en avocado paste bijvoorbeeld de karaktervolle Billecart Salmon Cuvée Louis 2007. Terwijl de Cuvée Nicolas-François 2006 met zijn breed smaakspectrum zowel bij kabeljauw uit met witte asperges als bij langoustines met romesco, artiosjok en dashi hoge ogen gooide.

Een uiterst aromatisch nagerecht rond “gariguette” aardbeien met rabarber, basilicum en jasmijnrijst vormde een perfecte smaaktandem met Billecart-Salmon Demi-Sec. Een champagne vol spanning die het tot slot opnieuw zalig goed deed bij al het lekkers op de legendarische ‘snoepkar’ van Hof van Cleve.